Vizitatori online

Invisible

luni, 30 august 2010

Borş de peşte

Acest borş de peşte este, pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Avem nevoie de:
1. câteva căpăţâni sau cozi de peşte (merge şi peştele întreg, dacă nu depăşeşte mărimea unei farfurii)
2. legume (2 cepe, 1 ardei gras, 1-2 morcovi)
3. 1 lingura de orez (eu am preferat sa folosesc în loc de orez un cartof, taiat cuburi)
4. 1 l bors
5. 3-4 roşii potrivite
6. verdeaţă (leuştean verde sau patrunjel).
Procedam astfel:
- punem la foc o oala cu 2-3 litri de apă, împreună cu legumele rădăcinoase curăţate, spălate şi tocate mărunt.
- fierbem bine legumele, după care adăugăm şi roşiile, decojite şi tăiate cubuleţe.
- punem la fiert borşul, într-un alt vas, până ce acesta ajunge la punctul de fierbere.
- când borşul dă în fiert, îl strecurăm şi îl adăugăm peste fiertura de legume.
- adaugăm apoi şi peştele, spalat bine şi curăţat (aveţi grijă ca urechile peştelui să fie scoase)
- fierbem borşul încă 5-7 minute (atât îi trebuie peştelui ca să fiarbă) şi stingem focul.
- dacă dorim, putem adăuga două ouă bătute bine (în anumite zone aşa se procedează), dar la noi, nu!
- servim borşul fierbinte, cu verdeaţă tocată proaspăt, presărată deasupra.
Ieşe un borş tocmai bun, datorită proporţiei aproape egale între fiertura de legume şi borşul de ţară. A fost savurat de meseni cu mare plăcere.
Poftă bună!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu