Vizitatori online

Invisible

duminică, 29 august 2010

Minieclere

Pentru mini-oamenii care au venit la ziua fiicei mele, am facut mini-eclere, asa, proportional cu inaltimea si manutele celor mici. N-am avut timp sa fac mai multe poze deoarece savuroasele prajiturele cu crema vanilata si glazurate cu ciocolata, s-au epuizat rapid.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
1. 250 ml apa
2. 150 g faina
3. 100 ml ulei
4. 4 oua
5. un varf de cutit de sare.

Procedam astfel:
- punem la fiert intr-o craticioara, apa si uleiul. Cand lichidul da in primul clocot (aveti grija sa nu lasati sa fiarba mai mult; este foarte important pentru reusita retetei), se ia vasul de pe foc si se adauga faina toata, dintro data. Se amesteca compozitia foarte bine si se da la racit.
- dupa ce s-a racit compozitia de mai sus, se adauga oualele intregi, unul cate unul. Amestecam foarte bine dupa fiecare ou. Trebuie avut grija sa nu adaugam urmatorul ou daca anteriorul nu s-a incorporat complet.
- aluatul obtinut are o consistenta cremoasa, aderenta, fiind nici prea tare, dar nici foarte moale.
- punem aluatul intr-o ustensila de spritat sau pur si simplu intr-o punga si facem batoane cu o latime de 2 cm si o lungime de 10 cm, care se spritzeaza direct in tava.
- coacem batoanele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, o perioada de aproximativ 20-25 de minute, la foc mediu spre mic.
Atentie: cuptorul nu trebuie deschis absolut deloc in primele 15 minute, altfel eclerele se vor lasa!
Umplem minieclerele cu o crema de vanilie. Avem nevoie de:
- 500 ml lapte
- 1/2 pachet de margarina Unirea
- 150 g zahar
-100 g faina
- 1 sticluta cu esenta de vanilie sau doua plicuri cu zahar vanilinat.
Procedam astfel:
- punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte impreuna cu margarina, taiata cubulete.
- amestecam zaharul cu faina si adaugam restul de lapte, omogenizand totul.
- cand s-a topit margarina, adaugam in vasul de pe foc amestecul de zahar, faina si lapte.
Amestecam bine cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor.
- fierbem sarlota cam 5-7 minute, amestacand cu o lingura de lemn, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana. Stingem focul, adaugam si esenta de vanilie si lasam crema la racit. Aceasta este crema cu care se umplu eclerele.
Daca doriti, puteti face crema de mai sus de ciocolata, adaugand 2 linguri de cacao si esenta de rom, in loc de esenta de vanilie.
Eclerele se taie cu un cutit bine ascutit pe lateral, in doua coji de eclere. Se umplu cu crema de vanilie, folosindu-ne de o lingurita. Orman eclerele cu ciocolata topita.
Sunt delicioase, ca orice eclere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu