Vizitatori online

Invisible

duminică, 22 august 2010

Omleta cu legume la minut





Aceasta este o omleta ultrarapida si foarte gustoasa, pe care o poti face cu ce ai prin frigider. Pentru 2 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1. 4-5 oua
2. 1 rosie potrivita sau 2 mai mici
3. o ceapa mica
4. 200 g ciuperci feliate
5. 2-3 felii de muschi/sunca presata
6. cateva feliute de cascaval sau branza rasa
7. 1 ardei gras
8. 30-50 g unt
Procedam in felul urmator:
- legumele le spalam si le curatam, dupa care le taiem cubulete, mai putin ciupercile care sunt deja feliate.
- muschiul il taiem, de asemenea, cubulete.
- ouale le batem bine cu un praf de sare si 2-3 linguri de apa minerala (daca avem, face omleta mai pufoasa).
- intr-o tigaie punem la incins cubuletul de unt peste care adaugam ciupercile, ceapa si ardeiul, pe care le lasam sa se caleasca usor, 2-3 minute.
- adaugam apoi muschiul si rosiile taiate cubulete, pe care de asemenea le lasam la calit 1-2 minute.
- peste legume turnam oualele batute, si asezam deasura acestora feliile de cascaval.
- cand omleta s-a rumenit pe fund, asezam o farfurie deasupra tigaii si o rasturnam printr-o miscare brusca pe aceasta farfurie, dupa care asezam omleta iarasi in tigaie, cu partea necoapta in jos.
- dupa ce s-a copt pe ambele parti, omleta se serveste calda, alaturi de o salata de vara (rosii, castraveti, ardei, ceapa etc.) si paine neagra proaspata cu unt (cum a fost cazul meu, dar nu este obligatoriu).
Este un preparat delicios, care se poate servi atat la micul dejun cat si la cina, sau in oricare moment al zilei. In familia mea, este felul de mancare preferat pe care il servim in diminetile de weekend. Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu