Vizitatori online

Invisible

luni, 16 august 2010

Pizza calzone
















Am incercat pentru prima data acest fel de pizza, mai mult din curiozitate, si cred ca a iesit foarte buna, din moment ce fiu-miu imi cere sa ii fac din nou. Pentru aluat am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
1. 330 ml apa
2. 1/4 ceasca ulei
3. 2 lingurite sare
4. 4 linguri zahar
5. 560 (4 cesti) faina alba
6. 2 lingurite drojdie uscata.
Eu am folosit masina de facut paine pentru a framanta aluatul, adaugand in malaxor ingredientele de mai sus in urmatoarea ordine: apa, uleiul, sarea, zaharul, faina si apoi drojdia. Se programeaza masina la programul de framantat aluat si se asteapta pana ce aceasta isi termina treaba (aproximativ 1 ora si jumatate). Intre timp puteti pregati umplutura.

Pentru cei care nu detin masina de framantat aluatul, il facem manual, adaugand ingredientele intr-un vas in care am cernut faina in prealabil. Framantam bine pana coca se leaga si devine o bila potrivit de moale. Dupa framantere se lasa la crescut coca, aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 bile de coca mai mici si il lasam pana ce va fi folosit.

Umplutura acestui tip de pizza este mai speciala putin, in sensul ca se face un sos mai gros (nu trebuie sa fie apos pentru ca va curge din pizza), care se intinde pe aluat si peste care se adauga celelalte ingrediente. Pentru acest sos avem nevoie de:

1. 200 g ciuperci feliate

2. 4-5 rosii mai mici si 1-2 linguri de pasta de tomate

3. 1 ardei gras

4. 1-2 cepe

Pentru restul de umplutura avem nevoie de orice preferam sa gasim in pizza (sunca presata, carnaciori, cabanosi, salam sau orice alt mezel ne place, masline, cascaval, porumb, etc.).

Procedam astfel:

-legumele (ceapa, ardeiul si ciupercile) le tocam si le punem pe foc, intr-o tigaie. Le lasam pana ce s-au calit putin (avand grija sa nu se prajeasca prea tare), dupa care adaugam rosiile decojite si tocate marunt, impreuna cu pasta de tomate. Condimentam sosul dupa gust (sare, piper, 1-2 foi de dafin, precum si alte condimente, daca ne place pizza mai picanta: boia de ardei, cimbru, oregano, etc.) si il lasam pe foc pana ce se leaga bine si scade un pic.

- feliile de muschi sau sunca presata se taie cubulete, maslinelor le scoatem samburii si le feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.

- bila de aluat o intindem intr-o foaie potrivit de subtire, cu un diametru de aproximativ 23-25 cm. Pe jumatate din aceasta asezam 1/4 din sos, peste care presaram din plin mezelul, maslinele si deasupra cascaval din plin.

- umezim cu degetele inmuiate in apa blatul de pizza pe margine si aducem aluatul peste partea cu umplutura, avand grija sa strangem cu degetele cat mai bine marginile aluatului, astfel incat sa nu iasa compozitia in timpul coacerii. Eu am presarat pe pizza susan, pentru decor. Daca procedati la fel, ungeti intai pizza cu ou batut sau macar cu putina apa, si apoi presarati susanul (pentru a se lipi).

-asezam pizza intr-o tava presarata cu faina si o dam la cuptor la foc mic spre mediu, aproximativ 20-30 minute minute. O scoatem cand ajunge sa se rumeneasca bine pe toate partile.

Arata foarte bine, aluatul este crocant si foarte gustos.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu