Vizitatori online

Invisible

marți, 31 august 2010

Pizza cu salam si legume


Acest fel de pizza a ieşit atât de perfectă încât am fost îndelung elogiată, cum că de această dată am facut o pizza exact ca la restaurant. Fiul meu, Antonio, care ar mânca pizza dimineaţă, prânz şi seară, mă laudă astfel de fiecare dată, în speranţa că voi repeta acest meniu zilnic. De această dată i-am dat dreptate totuşi, deoarece pizza a ieşit consistentă şi gustoasă, cu un blat fraged dar subţire, foarte fin. Cred că tocmai în aluatul acestui tip de pizza constă secretul, întrucât este făcut şi cu lapte praf; sau poate că sosul delicios de roşii este explicaţia! Habar n-am! Important este ca a iesit tare bună!

Pentru blatul de pizza (ies 4 bucati) avem nevoie de:
1. 330 ml apa (sau lapte)
2. 2 linguri lapte praf (asta dacă nu puneţi deja lapte in loc de apa)
3. 1/4 ceaşcă ulei
4. 2 linguriţe sare
5. 4 linguri zahăr
6. 560 (4 ceşti) făină albă
7. 2 linguriţe drojdie uscată.
Eu am facut aluatul la maşina de făcut pâine.
Daca nu aveţi aşa ceva, puteţi folosi un robot de bucătărie pentru a frământa aluatul sau procedaţi astfel:
- cerneţi făina şi sarea într-un castron, după care puneţi şi drojdia.
- adaugaţi în centru uleiul, zaharul şi laptele praf, peste care adaugaţi apa calduţă.
- frământaţi bine până ce aluatul devine moale, pufos, dar nu lipicios. Atenţie: aluatul nu trebuie sa fie tare, deoarece nu va mai creşte!
- lăsăm la crescut aluatul, într-un loc cald, ferit de curent, şi acoperit cu un prosop, cam 30-40 minute.

În acest timp facem sosul de tomate. Avem nevoie de:
1. 2-3 linguri ulei de masline
2. 1-2 cepe, tăiate fin
3. 2-3 căţei de ustoroi zdrobiţi
4. 400 g roşii din conservă sau roşii proaspete, decojite şi tocate mărunt
5. 1-2 linguri pastă de tomate
6. 2 frunze de dafin
7. 2 linguriţe de zahăr, sare si un praf de piper.
Procedam astfel:
- încingem uleiul într-o crăticioară şi adăugăm ceapa şi usturoiul. Le călim câteva minute, până când ceapa se înmoaie, dar nu devine maronie.
- adaugam roşiile cu pasta de tomate, zaharul şi frunzele de dafin.
- asezonăm cu sare şi piper, acoperim cratiţa si o lăsăm la foc mediu 15 minute, până se îngroaşă sosul.
- scoatem frunzele de dafin şi folosim sosul după ce s-a răcit.
Pentru umplutura de pizza mai avem nevoie de:
1. 200-300 g salam de care dorim, (mai slab, oricum), felii
2. alte mezeluri (şunca presată sau muşchi, dacă avem), felii
3. 250 g caşcaval sau parmezan, taiat felii sau dat pe razatoare
4. 400-500 g ciuperci (din conservă, preferabil; eu am avut congelate)
5. 1 ardei gras galben şi unul roşu, feliaţi subţire
6. 1 conservă de porumb dulce
7. oregano uscat.
Cum facem pizza efectiv:
-după ce aluatul a crescut, îl împărţim în 4 bucăţi mai mici, pe care le mai frământăm puţin;
- întindem o bucată de aluat cu sucitorul, la dimensiunea tăvii în care vom coace pizza.
- tapetăm tava cu făină şi aşezăm aluatul.
- întindem peste aluat 1/4 din sosul de roşii şi nivelăm frumos.
- aşezăm peste sos ingredientele în următoarea ordine: ciuperci, salam din plin, ardeiul gras, porumbul, iar peste acestea presărăm un praf de oregano.
- peste toate ingredientele de pe pizza aşezăm caşcavalul tăiat felii subţiri sau îl dăm de răzătoare.
- coacem pizza la foc mediu spre mare aproximativ 10-15 minute, până ce se coace bine blatul şi se formează o crustă frumoasă deasupra.
- servim caldă sau rece, oricum este la fel de gustoasă.
Poftă bună!










































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu