Vizitatori online

Invisible

luni, 16 august 2010

Pui italian cu garnitura de morcovi








Acest preparat l-am învaţat de la mama, care a adus reţeta din însorita Italie. Este un fel de mancare extrem de uşor, atât de preparat (în 15 min. este gata), cât şi de digerat, întucât este cu piept de pui şi lamâie. Are un gust light, atipic stilului de gatit românesc, care este mult mai bogat în grasimi. Pentru două porţii avem nevoie de:
1. 1/2 kg piept de pui (1 piept de pui întreg)
2. 1/2 kg morcovi
3. 1-2 lămâi
4. 2-3 linguri ulei de măsline
5. sare şi piper.
În primul rând, curăţăm morcovii si îi punem la fiert, într-un vas cu apă şi sare (1 linguriţă). Pieptul de pui îl feliem (ca pentru şniţele) şi îl batem cu ciocanul de şniţele, dupa care îl condimentam cu sare şi piper (puteţi folosi şi alte condimente preferate, însă nu exageraţi, pentru că puiul trebuie să aiba gustul original dat de reţetă, şi nu cel pregnant, al condimentelor prea tari).
Aşteptam până ce fierb morcovii (trebuie să fie destul de moi atunci când îi încerci cu furculiţa), îi scoatem din apa şi îi lasam la răcit. Dupa ce s-au răcit, îi tăiem în felii mai mari sau mai mici, îi asezonăm cu sare, sucul de la o jumătate de lămâie şi uleiul de măsline. Îi dăm deoparte şi pregătim carnea.
Într-o tigaie teflonată bine încinsă punem 1 lingură ulei de măsline şi adăugăm bucăţile de pui, pentru a fi fripte. Aproape imediat stoarcem în tigaie, peste carne, sucul de la altă jumătate de lămâie. Lămâia stoarsă o umplem apoi cu apă şi turnăm în tigaie conţinutul ei. Rumenim bine carnea pe ambele părţi. Procedăm astfel cu toata carnea. În final iese un piept de pui gustos şi deloc greţos, cu un gust deosebit.
Este recomandat atât pentru copii cât şi pentru persoanele care doresc un fel de mâncare uşor, fără multe calorii. Pofta buna!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu