Vizitatori online

Invisible

luni, 13 septembrie 2010

Carbonara la cuptor


Pastele cu sos sunt preferatele mele, indiferent de ingrediente (ma rog, aproape) insa aceste paste la cuptor au iesit atat de bune incat au surclasat in mintea mea pastele clasice facute pe flacara. Au iesit absolut minunate!
Ingredientele necesare:
1. 300-350 g paste fainoase in forma de cochilii
2. 1-2 linguri ulei de masline
3. 1 ceapa, taiata foarte marunt
4. 2 catei de usturoi pisati
5. 200 g bacon afumat, taiat in fasii
6. 250 g ciuperci taiate in felii
7. 300 g smantana
8. 3 oua, numai galbenusurile
9. 175 g cascaval
Procedati astfel:
- incingeti cuptorul la 190 grade C;
- lasati sa dea in clocot o oala cu apa sarata, adaugati pastele fainoase si fierbeti dupa instructiunile de pe ambalaj;
- incingeti uleiul si adaugati ceapa, usturoiul si baconul. Caliti timp de 3-4 minute, pana ce se inmoaie. Adaugati ciupercile si mai caliti timp de inca 2 minute.
- strecurati pastele si mutati-le intr-un castron mare;
- amestecati smantana cu galbenusurile si adaugati-le la pastele fainoase impreuna cu amestecul de ciuperci si bacon;
- adaugati si 100 g din cascaval ras si asezonati cu sare si piper.
- ungeti si tapetati cu pesmet un vas pentru gratinat pastele (cu o capacitate deaproximativ 2 l), rasturnati compozitia in acesta si presarati restul de cascaval ras.
- coaceti timp de 15-20 min. pana se rumeneste preparatul pe deasupra.
Serviti calda cu salata.
Este excelenta!































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu