Vizitatori online

Invisible

joi, 9 septembrie 2010

Ciocanele condimentate de pui


Marinata în stil chinezesc dă acestui preparat o aroma deosebită, dulce-acrisoara!

Ingredientele folosite:
1. 4 linguri de ulei de susan (îl puteţi înlocui cu orice alt fel de ulei)
2. 4 linguri vin roşu sec
3. 2 linguri pastă de roşii
4. 2 linguri seminţe de susan, prăjite (le puteţi prăji 2-3 min. la microunde sau în cuptorul obişnuit)
5. 2-3 linguri miere
6. sare şi piper
7. aripi sau ciocănele de pui (puteţi folosi orice alte bucăţi de carne)
Procedaţi astfel:
- amestecaţi primele şase ingrediente;
- ungeţi foarte bine aripile/ciocănelele de pui cu acest amestec;
- lăsaţi cel putin 30 min să se marineze carnea, la temperatura camerei;
- preîncalziţi cuptorul la 190 grade C şi aşezaţi ciocănelele de pui într-o tava, preferabil pe hârtie de copt, după care turnaţi deasupra cu lingura toată marinata;
- frigeţi timp de 30 min sau până ce carnea s-a pătruns complet, iar zeama lăsată a început să se caramelizeze (eu am ţinut mai mult la cuptor, deoarece îmi place carnea mai pătrunsă).
Puteţi servi aceste copănele de pui exotic cu un orez simplu, făcut din:
1. 1 ceaşcă orez (cu bob lung)
2. 2 linguri ulei de măsline sau de orice fel
3. 1 cub de concentrat de carne, din care se va face supă de carne.
Procedaţi astfel:
- încingeţi uleiul într-un vas mai gros;
- adăugaţi orezul spălat bine;
- după ce s-a călit puţin orezul, adăugaţi supa de carne, rezultată din combinarea a trei ceşti de apă caldă cu cubul de concentrat.
- lăsăm orezul să fiarbă acoperit cam 10-15 min.
- după ce a absorbit aproape toată supa (orezul nu trebuie să fie fiert complet), stingem orezul şi îl lăsăm acoperit cu un capac, peste care mai aşezăm un prosop de bucătărie.
- după alte 15 min. descoperim orezul şi îl servim fierbinte.
Este un preparat exotic, uşor dulce, dar totodată uşor, fiind ideal pentru prânz sau cină.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu