Vizitatori online

Invisible

joi, 30 septembrie 2010

Ciorbă ţărănească de văcuţă




Această gustoasă şi dietetică (aş spune eu!) ciorbiţă este foarte simplu de gătit şi merită efortul nostru din plin. Este consistentă şi foarte gustoasă!
Avem nevoie de:
1. 400-500 g carne de văcuţă (sau viţel, care este mai fraged)
2. Legume: 2 cepe, 2 ardei graşi, 3-4 cartofi, 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1/2 ţelină mică sau 1/4 mai mare, 1/2 kg roşii (cât mai coapte), 300 g mazăre
3. 1 litru borş (cât mai acru)
4. 300-400 ml suc de roşii
5. 1 legătură pătrunjel
6. smântână, pentru servit.
Procedăm astfel:
- spălăm şi tăiem carnea cubuleţe, după care o punem la fiert în 3 litri de apă;
- spumăm carnea ori de câte ori se adună impurităţi la suprafaţa supei, astfel încât aceasta să rămână curată;
- spălăm şi curăţăm legumele, după care le tocăm cubuleţe sau rondele (după preferinţă) iar ţelina o dăm pe răzătoare;
- când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm în ciorbă legumele rădăcinoase (morcovul, păstârnacul şi ţelina);
- când carnea aproape a fiert, adăugăm şi restul de legume, mai puţin roşiile;
- după ce au fiert, atât carnea cât şi legumele, adăugăm roşiile decojite şi tocate cubuleţe, dar şi sucul de roşii;
- fierbem 3-4 minute ciorba, după care adăugăm borşul, strecurat în prealabil;
- după ce a început să clocotească iar ciorba, stingem focul.
Servim ciorbiţa fierbinte, cu pătrunjel verde şi smântână, după gust.
Este un deliciu!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu