Vizitatori online

Invisible

luni, 27 septembrie 2010

Piperata


Această mâncărică dulceagă şi picantă este economică, uşor de preparat şi foarte gustoasă. Eu am gătit-o cu ce aveam prin frigider.

Avem nevoie de:
1. 5-6 ardei graşi (amestecaţi, roşii şi galbeni)
2. 3 cepe mai mari
3. 5 roşii mari sau 6 mai mici
4. 5-6 oua
6. condimente: sare, piper, boia de ardei şi 2 ardei iuti, de la care folosim doar pulpa, făra seminţe (ardeii iuţi sunt opţionali, deoarece nu toată lumea preferă mâncarea foarte picantă).

Procedăm astfel:
- legumele (ardeii, ceapa şi roşiile decojite), curăţate şi spălate, le tăiem julienne (adică fideluţă, rondele);

- într-o cratiţă mai înaltă încingem 2-3 linguri de ulei şi punem ardeiul la călit;


- adăugăm ceapa iar când aceasta s-a înmuiat, adăugăm roşiile şi o cană de apă;

- fierbem acoperit aproximativ 10 min., până ce sosul a scăzut;

- adăugăm condimentele (sare, piper, boia de ardei şi ardeiul iute tocat mărunt) după gust;

- în paralel facem o omletă din ouăle avute (putem adăuga şi brânză rasă, pentru un plus de savoare) pe care o tăiem fideluţă şi o adăugăm peste piperată


- mai lăsăm câteva minute ca mâncărica să fiarbă la foc mare, iar în momentul în care nu sosul a scăzut bine, stingem focul.


Servim preparatul cald. Este o mâncare dulce-picantă, dar totodată uşoară, de vară, foarte aromată.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu