Vizitatori online

Invisible

joi, 9 septembrie 2010

Pizza cu vinete si dovlecei

Acest tip de pizza l-am facut din dorinţa de a renunţa la cărnuri şi mezeluri, mai ales că suntem în plin sezon al minunatelor legume. Am folosit aluatul pe care l-am redat în reţeta de pizza cu salam şi legume dar şi sosul de roşii pe care l-am folosit în acea reţetă.
Pentru umplutura acestui tip de pizza avem nevoie de:
1. ciuperci feliate (din conservă sau congelate)
2. 1 vânătă
3. 1 dovlecel
4. 1 cutie porumb dulce
5. 1 ardei gras galben sau roşu
6. caşcaval.

Procedăm astfel:
- feliem vânăta şi dovlecelul, le sărăm şi le lăsăm aşa 10-15 min.
- facem sosul de roşii din ceapă, usturoi, ulei de măsline, pastă de tomate şi roşii, conform reţei prezentate la pizza cu salam şi legume.
- spălăm feliile de vânătă sub jet de apă, pentru a îndepărta sucul amărui al acestora.
- prăjim în ulei încins feliile de vânătă şi apoi şi feliile de dovlecel, după care le scoatem şi le lăsăm la scurs pe o farfurie cu şerveţele, pentru a îndepărta excesul de ulei (este foarte important ca feliile de vânătă şi de dovlecel să fie bine scurse de ulei, deoarece altfel pizza va fi greţoasă).
- peste aluatul întins în strat subţire în tava pentru pizza întindem uniform sosul şi aşezăm ingredientele în ce ordine dorim. De exemplu: întindem peste aluat sucul de roşii, după care aşezăm ciupercile, vinetele, dovlecelul, ardeiul gras tăiat rondele şi boabele de porumb.
- presărăm din plin caşcaval ras şi coacem la cuptorul încins bine, aproximativ 10-15 minute.


Caldă sau rece, această pizza este oricum, foarte bună! Poftă mare!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu