Vizitatori online

Invisible

marți, 28 septembrie 2010

Pui cu mămăliguţă la ceaun



Acest delicios şi tradiţional puişor se găteşte foarte rapid şi este bun, bun, bun!!!
Avem nevoie de un ceaunel, desigur, câteva bucăţele de pui (în special pulpe, care sunt mai grase), câţiva căţei de usturoi şi condimente (sare, piper, boia de ardei, etc.).


Procedăm astfel:
- condimentăm puiul şi îl punem la prăjit în 50 g unt sau o lingură de untură;
- călim carnea, până ce se albeşte (câteva minute);
- tocăm mărunt usturoiul şi îl adăugăm peste carne; acoperim ceaunul şi mai lăsăm 1-2 min.
- între timp facem o mămăliguţă din: 1 cană mălai şi trei căni apă; punem apa la fiert cu un praf de sare; când a dat în clocot, adăugăm treptat mălaiul şi amestecăm repede cu un tel; lăsăm 2-3 min. să fiarbă mălaiul (dacă este grişat, dacă este de ţară, acesta trebuie să fiarbă mai mult).
- când a scăzut tot sosul în ceaun iar puiul s-a fript puţin, stingem focul şi adăugăm pătrunjel verde.
Servim minunăţia fierbinte, cu mămăliguţă şi multă poftă.
Este un preparat care se poate găti foarte rapid iar gustul este inegalabil!Oricum, pozele vorbesc de la sine.
Poftă mare!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu