Vizitatori online

Invisible

joi, 2 septembrie 2010

Rizotto cu legume semipreparatMama a adus din Italia un borcan cu legume care arăta tare bine. Mi-a explicat că aceste legume se gătesc cu orez şi că acest fel de mâncare constituie meniul aproape zilnic al italienilor. Ei, auzisem eu de acest tip special de orez, dar am încercat şi varianta uzuală a italienilor, adică cea semipreparată (pentru că tot aveam produsul în cauză). Avem nevoie de:
1. 1 borcan cu mixul de legume.
2. 1 cană cu orez cu bobul lung (220-230 g)
3. 100 g parmezan sau brânză de oaie rasă
4. 2 cuburi concentrat de supa de carne (trebuie să rezulte 900 ml supă de carne)
5. 50 g unt
6. 2-3 linguri ulei de măsline.
Dacă nu avem borcanul cu mix de legume (este posibil să îl găsiţi prin supermarketuri sau în magazinele cu delicatese), puteţi face voi un mix din următoarele legume: ardei gras roşu, morcov, măsline, porumb, ciuperci, mazăre, etc. Aceste legume trebuie să fie fierte şi tăiate cubuleţe, în bucăţele cât mai mici. Dacă nu, le puteţi trage la tigaie (le căliţi până se înmoaie), după care le folosiţi. În plus, borcanul cu legume a conţinut şi bucăţele de crenvuşti. Voi puteţi adăuga numai dacă doriţi; este ceva opţional.
Procedăm astfel:
- într-o tigaie mai încăpătoare încingem uleiul de măsline şi untul.
- adăugăm orezul, spălat bine. Călim orezul câteva minute.
- peste orez adăugăm conţinutul borcanului (mixul de legume) şi călim puţin.
- într-un alt vas punem 900 ml apa la fiert şi dizolvăm cubuleţele de concentrat de carne.
- adăugăm o parte din supa de carne peste orezul cu legume, amestecăm şi fierbem la foc mare.
- adăugăm treptat toată supa peste orez şi fierbem 10-15 minute la foc mare.
- după ce a fost absorbită de orez întreaga supă, asezonăm cu sare şi piper după gust (în cazul meu nu a fost nevoie întrucât legumele au fost deja condimentate), adăugăm parmezanul ras (sau brânza) şi stingem focul.
- în momentul când stingem focul, orezul nu trebuie să fie complet fiert, ci "al dente". Acoperim vasul cu un capac si apoi şi cu un prosop (pentru ca orezul să se umfle în continuare la căldură, dar fără foc) şi lăm aşa 10-15 minute.
Servim cald. Este delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu