Vizitatori online

Invisible

miercuri, 29 septembrie 2010

Spaghete bologneze



Aceste spaghete, absolut delicioase şi săţioase, sunt de notorietate internaţională, tocmai datorită gustului inconfundabil şi a texturii sosului, care este foarte consistent şi gustos. Vă recomand să le încercaţi negreşit, dacă nu aţi făcut-o deja! Reţeta originală prevede ca aceste spaghetele să fie servite cu chifteluţe făcute din carne tocată, dar merg şi aşa, cu sos din carne tocată. Sunt la fel de bune!

Avem nevoie de:
1. 300-350 g spaghete (depinde şi pentru câte persoane gătiţi)
2. legume (1-2 cepe, 1-2 ardei graşi, 1 morcov, 4-5 roşii, 3-4 căţei de usturoi)
3. 200-250 g carne tocată (preferabil de vită)
4. 4-5 feliuţe de muşchiuleţ afumat sau şunculiţă ţărănească
5. supă de carne (din 200 ml apă şi un cub de supă de carne)
6. 2 linguri pastă de tomate.

Procedăm astfel:
- tocăm ceapa şi usturoiul mărunt şi le călim în 2-3 linguri de ulei;
- adăugăm ardeiul tăiat fideluţă şi morcovul dat pe răzătoare, peste care turnăm o ceaşcă de apă şi fierbem acoperit legumele, aproximativ 3-4 minute;
- adăugăm şunculiţa tăiată fideluţă şi amestecăm totul;
- adăugăm apoi şi carnea tocată;
- după ce carnea s-a călit puţin şi şi-a schimbat culoarea, adăugăm pasta de tomate (diluată în câteva linguri de apă) şi roşiile decojite şi date pe răzătoare;
- adăugăm supa de carne după roşii, şi lăsăm sosul să fiarbă 5-10 minute;
- când sosul a scăzut, asezonăm cu sare, piper şi o linguriţă de oregano uscat (opţional), după care stingem focul;
- fierbem spaghetele în 3-4 litri de apă cu sare, în care adăugăm şi puţin ulei (2-3 linguri), pentru a evita ca spaghetele să se lipească între ele; spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj (cam 7-8 min.), amestecându-le foarte des. Ele trebuie să iasă "al dente", adică nu foarte moi.
Servim spaghetele calde, cu pătrunjel verde şi cu parmezan ras (asta pentru cine are prin casă parmezan; pentru restul: spaghetele se pot servi cu orice fel de brânză sau pur şi simplu aşa, doar cu sosul!). Noi preferăm să amestecăm spaghetele cu întreg sosul înainte de a le servi, aşa fiind siguri că sosul a cuprins şi aromat şi ultima spaghetă! Sunt un deliciu iar dacă mai rămân, pot fi consumate şi ulterior, încălzite la microunde.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu