Vizitatori online

Invisible

joi, 16 septembrie 2010

Tocăniţă cu pui şi ciuperci


Tocăniţa aceasta este atât de bună şi atât de simplu de făcut!!!..
Avem nevoie de:
1 kg ciuperci proaspete
1 piept de pui mai mare
1 kg de roşii (aveţi grijă ca roşiile să fie cât mai coapte deoarece altfel această mâncărică nu mai iese dulceagă, aşa cum ar trebui).


Procedăm astfel:
- spălăm foarte bine ciupercile şi le decojim dacă este cazul (dacă sunt murdare de pământ sau conţin fire de nisip), după care le feliem;





- roşiile le spălăm, de decojim (adâncindu-le câte un minut în apă fierbinte) şi le tăiem cubuleţe;



- îndepărtăm pielea de pe pieptul de pui şi îl dezosăm; îl spălăm şi îl tăiem în bucăţele potrivite;



- într-o cratiţă mai mare (ciupercile sunt voluminoase) încingem 2-3 linguri de ulei şi călim pieptul de pui;



- după ce carnea de pui s-a albit, adăugăm ciupercile feliate şi acoperim vasul (ciupercile îşi vor lăsa apa pe care o conţin şi se va forma un sos);
- adăugăm roşiile şi fierbem aproximativ 10 minute, la foc mare;



- când sosul s-a legat şi a început să scadă, adăugăm sare şi piper, după gust;




- stingem focul când sosul a scăzut destul de mult şi ciupercile sunt fierte.

Servim tocăniţa caldă, presărată cu pătrunjel tocat.



Este, pe cât de uşor de făcut (durează aproximativ 30 min. cu totul), pe atât de gustoasă.

Merită încercată!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu