Vizitatori online

Invisible

miercuri, 20 octombrie 2010

Ciuperci trase in unt

Aceste ciupercuţe prăjite sunt absolut delicioase şi le recomand atât ca şi garnitură, dar pot fi consumate ca atare, atunci când dorim să înlocuim carnea.

Avem nevoie de:
1. ciupercuţe întregi (cantitatea dorită), care pot fi proaspete sau congelate/conservate
2. 25 g unt
3. 2-3 căţei de usturoi sau praf de usturoi.


Procedăm extrem de simplu:
- dacă avem ciuperci proaspete, de cultură, le spălăm foarte bine, fără însă a le coji;
- tăiem ciupercile în jumătăţi sau în sferturi, dacă sunt mai mari;
- călim ciupercuţele în untul încins, la foc mediu spre mare, până ce acestea se rumenesc pe toate părţile;


- adăugăm usturoiul pisat sau praful de usturoi, asezonăm cu sare şi piper, mai lăsăm ciupercuţele pe foc 1 minut, amestecând continuu, după care stingem focul.

Pentru un efect vizual mai plăcut, eu am adăugat şi o mână de fasole congelată, însă această variană este opţională.

Aceste ciupercuţe pot constitui o minunată variantă la veşnicii cartofi prăjiţi, drept pentru care vi le recomand din toată inima! Poftă bună!

2 comentarii: