Vizitatori online

Invisible

luni, 22 noiembrie 2010

Cartofi gratinaţi cu pulpă de porc



Pentru cei care nu ţin post, dar poate fi şi un preambul al Crăciunului, această reţetă este pe cât de consistentă, pe atât de savuroasă!
Avem nevoie de:
1. 400-500 g pulpă de porc sau muşchi
2. legume: 1 kg cartofi, 1-2 cepe, 4-5 caţei de usturoi, 1 ardei
3. 150 ml lapte
4. 2oo-250 g smântână
5. un cub de unt (25-30 g)
6. 2 ouă
7. caşcaval
8. condimente: sare, piper, rozmarin.

Procedăm astfel:
- curăţăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cubuleţe şi îi punem la fiert în apă cu sare şi puţin ulei, cam 15 min. (până se fierb pe jumătate);
- tăiem carnea în fâşii potrivite şi o călim în unt, după care adăugăm ceapa şi ardeiul tăiate fideluţă, pe care de asemenea le călim;
- după ce s-au fiert cartofii, îi scurgem de apă şi îi scoatem într-un vas pentru cuptor, uns cu unt şi tapetat cu pesmet;
- curăţăm usturoiul şi îl pisăm, după care îl adăugăm peste cartofi;
- aşezăm în tavă şi amestecul de carne şi legume;
- într-un vas batem ouăle şi le amestecăm cu laptele şi smântâna, după care răsturnăm această compoziţie peste cartofi;
- condimentăm cartofii cu sare, piper şi rozmarin, după care radem caşcaval deasupra, în strat generos;
- dăm cartofii la cuptorul preîncins aproximativ 25-30 min., la foc mediu.
Îi servim calzi sau reci, oricum sunt foarte buni! Merită încercaţi!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu