Vizitatori online

Invisible

marți, 2 noiembrie 2010

Coasta de porc in crusta

Această fripturică dulceagă este, pe cât de uşor de pregătit, pe atât de savuroasă!
Avem nevoie de:
1. 3-4 coaste de porc
2. 3 cepe mai mari
3. 2 linguri pesmet
4. 2 linguri muştar
5. condimente: sare, piper şi 2-3 căţei de usturoi pisaţi sau usturoi praf
6. 4 linguri ulei de măsline.

Procedăm astfel:
- 2 linguri de ulei le punem într-o tavă şi le dăm la cuptorul preîncălzit 5 minute;
- curăţăm ceapa şi o tăiem în jumătate, după care fiecare jumătate o tăiem în şase bucăţi, şi o aşezăm peste uleiul încins din tavă; dăm din nou tava la cuptor, pentru 10-15 min., până ce ceapa se caramelizează puţin;

- amestecăm pesmetul cu restul de ulei, muştarul şi condimentele, formând o pastă;


- cu ajutorul unei linguri, întindem pasta de pesmet şi muştar peste fiecare coastă de porc, presând bine, pentru a se imprima amestecul pe bucata de carne;

- aşezăm coastele peste ceapă şi le dăm la cuptor aproximativ 1 oră, până ce se pătrund şi se rumenesc bine.
Serviţi aceste coaste ca atare sau cu garnitură de cartofi piure sau natur. Carnea este dulceagă şi foarte bună, deşi un pic cam grasă. Ocazional, merită oricum încercată!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu