Vizitatori online

Invisible

luni, 29 noiembrie 2010

Mâncărică de spanac cu ciuperci


Această mâncărică simplă, dar gustoasă, se pregăteşte în câteva minute şi merită tot efortul!
Avem nevoie de:
1. 1 pungă de spanac congelat (ideal al fi verde, dar de unde să îl luăm?)
2. 1-2 cepe
3. 1 cutie ciuperci ori 1 pungă de ciuperci (congelate) sau 400-500 g ciuperci proaspete;
4. 2-3 linguri pastă de tomate
5. sare, piper şi 2-3 foi de dafin.


Procedăm astfel:
- tocăm ceapa mărunt şi o călim în 3-4 linguri ulei;


- adăugăm ciupercile şi le călim şi pe acestea;


- dizolvăm pasta de tomate într-o cană de apă călduţă, după care adăugăm sosul format peste ceapă şi ciuperci;


- după ce a început să clocotească sosul format, adăugăm spanacul şi amestecăm;


- lăsăm mâncărica să fiarbă 8-10 min., după care condimentăm cu sare şi piper, adăugăm şi foile de dafin, mai lăsăm 1-2 min., după care stingem focul.


Servim acest fel de spanac imediat, fierbinte. Nu este o mâncare extraordinară, însă este bună, reprezentând o variantă fericită pentru a păstra postul. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu