Vizitatori online

Invisible

luni, 29 noiembrie 2010

Prăjitură pufoasă de post


Iata o prajitură de post supereconomică şi neaşteptat de pufoasă! A fost o surpriză şi pentru mine şi pentru câteva prietene, care mi-au cerut reţeta imediat după ce au încercat-o.
Avem nevoie de:
1. 1 cană zahăr
2. 2 căni făină
3. 5-6 linguri gem (au am avut de prune, dar puteţi folosi ce aveţi la îndemână)
4. 1 cană apă
5. 1 pahar cu ulei
6. 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins în puţin oţet
7. pentru glazură: 2-3 linguri cacao, 1/4 pachet de margarină (sau o lingură cu vârf), 3 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.


Procedăm foarte simplu:
- amestecăm într-un vas ingredientele în următoarea ordine: apa, un praf de sare, zahărul, uleiu, gemul, bicarbonatul stins într-o lingură de oţet şi făina, în ploaie;


- tapetăm cu hârtie de copt o tavă potrivită şi turnăm compoziţia;


- coacem la foc mic prăjitura, aproximativ 45-55 min., până ce se desprinde de pereţii tăvii în care se coace;


- după ce prăjitura s-a copt, o scoatem din cuptor şi o lăsăm până se răceşte foarte bine;
- facem glazura amestecând pe foc ingredientele, pe care le lăsăm să fiarbă câteva minute;


- turnăm glazura peste prăjitură şi o lăsăm să se răcească foarte bine;


- tăiem prăjitura cu grijă cu un cuţit foarte bine ascuţit, deoarece este foarte pufoasă şi are tendinţa de a se rupe;


Este simplu de pregătit şi surprinzător de bună! Vă recomand să o încercaţi! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu