Acest blog este destinat femeilor care doresc sa experimenteze retete rapide, mai vechi sau mai noi, dar garantat gustoase, si mai ales mamelor, care doresc solutii pentru a oferi preparate cat mai sanatoase copilasilor lor. De asemenea, voi posta informatii interesante si utile, de prin lume adunate, pentru stimatele doamne care viziteaza acest blog. Cu prietenie, Ioana!
luni, 29 noiembrie 2010
Prăjitură pufoasă de post
Iata o prajitură de post supereconomică şi neaşteptat de pufoasă! A fost o surpriză şi pentru mine şi pentru câteva prietene, care mi-au cerut reţeta imediat după ce au încercat-o.
Avem nevoie de:
1. 1 cană zahăr
2. 2 căni făină
3. 5-6 linguri gem (au am avut de prune, dar puteţi folosi ce aveţi la îndemână)
4. 1 cană apă
5. 1 pahar cu ulei
6. 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins în puţin oţet
7. pentru glazură: 2-3 linguri cacao, 1/4 pachet de margarină (sau o lingură cu vârf), 3 linguri zahăr, 1/2 pahar apă.
Procedăm foarte simplu:
- amestecăm într-un vas ingredientele în următoarea ordine: apa, un praf de sare, zahărul, uleiu, gemul, bicarbonatul stins într-o lingură de oţet şi făina, în ploaie;
- tapetăm cu hârtie de copt o tavă potrivită şi turnăm compoziţia;
- coacem la foc mic prăjitura, aproximativ 45-55 min., până ce se desprinde de pereţii tăvii în care se coace;
- după ce prăjitura s-a copt, o scoatem din cuptor şi o lăsăm până se răceşte foarte bine;
- facem glazura amestecând pe foc ingredientele, pe care le lăsăm să fiarbă câteva minute;
- turnăm glazura peste prăjitură şi o lăsăm să se răcească foarte bine;
- tăiem prăjitura cu grijă cu un cuţit foarte bine ascuţit, deoarece este foarte pufoasă şi are tendinţa de a se rupe;
Este simplu de pregătit şi surprinzător de bună! Vă recomand să o încercaţi! Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu