Vizitatori online

Invisible

duminică, 14 noiembrie 2010

Snitel de porc ţărănesc



Acest şniţel delicios se face extrem de simplu, fiind o alternativă la veşnicul piept de pui.
Avem nevoie de:
1. 3-4 bucăţi pulpă de porc sau muşchi
2. 1-2 cartofi mai mari
3. 25-30 g făină
4. 1-2 ouă
5. condimente: sare, piper, cimbru, pătrunjel şi usturoi (pisat sau praf).


Procedăm astfel:
- batem bucăţile de carne cu ciocanul de şniţele, astfel încât să se înmoaie puţin, după care le presărăm cu sare şi piper şi le lăsăm deoparte;
- dăm pe răzătoarea mică cartofii şi îi spălăm în mai multe ape, pentru a îndepărta amidonul (care prin prăjire devine foarte periculos pentru sănătate), după care îi lăsăm la scurs într-o sită;


- batem ouăle şi le amestecăm cu restul de condimente (cimbru, pătrunjel şi ustoroi), după care adăugăm şi cartoful ras; rezultă o pastă mai groasă;


- carnea bătută şi condimentată o dăm prin făină iar apoi prin pasta de cartofi, presând bine pentru a se lipi de carne, după care punem bucăţile astfel pregătite la prăjit în ulei încins;


- prăjim şniţelele la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se pătrund bine, după care le scoatem pe un şerveţel de hârtie.


Servim şniţelele fierbinţi, cu garnitură de cartofi natur sau alte legume fierte şi trase la tigaie. Chiar dacă conţine multe calorii, carnea astfel preparată este deosebit de gustoasă! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu