Vizitatori online

Invisible

duminică, 14 noiembrie 2010

Tiramisu cake


Inutil să spun că tiramisu este una dintre cele mai fine prajituri din câte există, nu-i aşa? Vă ofer mai jos varianta de tort, pe care o poate face oricine şi este absolut delicioasă!!!

Avem nevoie de un blat cu cacao (pe care îl puteţi cumpăra din comerţ, sau îl puteţi face singure). Eu am făcut blatul din: 5 ouă, 5 linguri zahăr, 5 linguri apă, 5 linguri făină şi 2 linguri cacao, după procedeul pe care l-am descris în cazul fiecărei reţete de tort pe care am postat-o pe acest blog, aşa că nu mai mă repet.
Pentru cremă avem nevoie de:
1. 250 g cremă mascarpone (1 cutie)
2. 3 ouă (aveţi grijă ca ouăle să fie neapărat proaspete, pentru că facem crema la rece!!)
3. 100 g zahăr pudră (puteţi adăuga mai mult, dacă doriţi crema mai dulce)
4. 1 cană de cafea (fără zahăr) şi 1 esenţă de rom, pentru însiropat blatul
5. cacao, pentru pudrat.
Procedăm astfel:
- facem crema astfel: batem cu mixerul foarte bine albuşurile cu un praf de sare, după care adăugăm treptat 1/2 din cantitatea de zahăr pudră; trebui să rezulte o compoziţie ca de bezea, foarte fermă, care să nu curgă;
- într-un alt vas, mixăm gălbenuşurile cu restul de zahăr, până ce acestea se albesc şi devin cremoase; adăugăm crema mascarpone şi o încorporăm în cremă uşor, cu ajutorul unei linguri sau la treapta cea mai joasă a mixerului, pentru a nu se tăia;
- în final, adăugăm albuşurile bătute spumă peste crema de gălbenuşuri şi le încorporăm amestecând bine compoziţia;

- tăiem blatul copt şi răcit în două sau trei foi, după cum ne permite grosimea acestuia;

- însiropăm blatul cu cafeaua rece, amestecată cu esenţa de rom;

- împărţim crema în două sau trei părţi egale, pentru a ne ajunge, după care o întindem peste blatul însiropat în strat generos;

- întindem şi peste tort o cuvertură de cremă şi o nivelăm frumos, după care pudrăm cacao, cu ajutorul unei site;

- dăm tortul la frigider pentru cel puţin 3-4 ore înainte de a fi servit.
Este un tort foooooarte uşor de pregătit, cu care însă vă veţi impresiona în mod cert invitaţii!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu