Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Salată de beouf de post

Ador salata beouf, aşa că am încercat această variantă de post. Nu este chiar acelaşi lucru, dar este o soluţie de compromis destul de bună.
Avem nevoie de:
1. câţiva cartofi
2. 2-3 morcovi
3. 150 -200 g mazăre (congelată sau conservată)
4. 1 borcan de 800 g cu castraveţi muraţi
5. 1 cutie porumb fiert
6. maioneză de post din: 2 cartofi fierţi bine, 1 lingură muştar şi ulei.


Procedăm după metoda binecunoscută:
- fierbem cartofii şi morcovi, după care îi tăiem cubuleţe;
- după ce am scos cartofii şi morcovii din apa în care au fiert, adaugăm în oală mazărea (dacă este congelată) si o lăsăm să fiarbă 1 minut, apoi o punem la scurs într-o sită;
- tăiem cubuleţe şi castraveciorii şi îi punem la scurs într-o sită, având grijă să se scurgă bine oţetul din ei; - facem maioneza zdrobind cu o furculiţa cartofii şi amestecându-i cu muştarul şi puţină sare;

- adăugăm şi câteva picături de apă după care începem să adăugăm treptat ulei, amestecând foarte bine (de preferat este sa folosiţi un mixer), iar spre final adăugaţi şi câteva picături de suc de lămâie, pentru a nu se tăia; facem atâta maioneză câtă considerăm ca avem nevoie;

- într-un castron mai mare aşezăm legumele fierte şi tăiate cubuleţe, castraveciorii bine scurşi de zeama în care au stat, porumbul din conservă şi mazărea;

- adăugăm 3/4 din maioneza vegetală şi amestecăm salata, după care o aşezăm într-un vas şi o acoperim cu restul de maioneză rămas.
Nu vă pot spune că este o salată beouf autentică, dar este foarte bună ţinând cont că nu prea conţine proteină de niciun fel. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu