Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Prajitură bună cu cocos şi cacao


O prăjitură pe cât de simplă, pe atât de bună. Reţeta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache şi cum am văzut că are în conţinut mult cocos, am încercat-o imediat!
Avem nevoie de:
1. 1 cană zahăr
2. 1 cană făină
3. 1 cană nucă de cocos
4. 1 cană lapte de soia (sau lapte pentru consum, dacă nu dorim neapărat ca reţeta să fie de post)
5. 1 plic praf de copt
6. 1-2 linguri cacao
7. 1 esenţă de vanilie.
Procedăm astfel:
- într-un vas amestecăm ingredientele uscate: zahărul, făina, nuca de cocos, praful de copt şi vanilia, peste care turnăm laptele, amestecând totul bine;


- tapetăm cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară, nu foarte mare şi turnăm 3/4 din compoziţie în aceasta;- restul de compoziţie o amestecăm cu 1-2 linguri cacao şi o turnăm în tavă peste primul strat;
- cu ajutorul unei furculiţe amestecăm uşor compoziţia de cacao cu cea albă, rezultând astfel un oarecare model pe prăjitură;

- în cuptorul preîncălzit (10-15 min.) coacem prăjitura aproximativ o oră, la foc mic;

- înainte de a scoate din cuptor prăjitura, o încercăm dacă este coaptă cu ajutorul unei scobitori;
- f. important: prăjitura trebuie lăsată să se răcească complet înainte de a o tăia în diverse forme, întrucât are o consistenţă cremoasă şi se rupe uşor.
- după ce s-a răcit complet, pudrăm prăjitura cu zahăr, o tăiem în ce forme dorim şi o servim cu poftă!
Combinaţia minunată de cocos şi cacao dau un produs deosebit de gustos, în ciuda ingredientelor destul de modeste. Vă recomand această prăjiturică din toată inima deoarece pentru mine şi nu numai, a fost o surpriză foarte plăcută. Mulţumesc d-nei Laura Adamache pentru reţetă! Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu