Vizitatori online

Invisible

joi, 10 martie 2011

Prăjitura Fany


Am numit această prăjitură după numele doamnei de la care am reţeta, tanti Fănuţa - am mai mângâiat-o puţin, este drept - aşa cum o am scrisă în caietul meu cu reţete, de mulţi ani de zile. Deşi conţine ingrediente nepretenţioase, această prăjitură are un gust plăcut şi o putem pregăti extrem de simplu şi rapid.
Pentru blat avem nevoie de:
1. 3 ouă
2. 1 cană zahăr
3. 1/2 cană ulei
4.1/2 cană lapte
5. 1 linguriţă amoniac stins în câteva picături de oţet sau suc de lămâie
6. 2 căni făină (cernută).

Facem şi un sirop de ciocolată din:
1. 1 cană lapte sau apă
2. 1/2 cană zahăr
3. 2 linguri cacao
4. 1 esenţă de rom
5. 50 g unt sau margarină.
Procedăm astfel:
- Se amestecă bine toate ingredientele şi se dă prăjitura la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină, la foc mic, pentru aproximativ 45-55 minute (să treacă testul scobitorii).
- Siropul se face fierbând 5-8 minute (la foc mic, pentru că siropul are tendinţa de a se umfla şi a da pe foc) laptele, zahărul, cacaoa şi margarina, iar după ce îl luăm de pe foc, adăugăm esenţa de rom;
- Se taie prăjitura imediat după ce o scoatem din cuptor şi se toarnă siropul deasupra.

- Prăjitura se presară deasupra cu nucă pisată sau nucă de cocos.
Deşi pare o prăjitură modestă, este delicioasă, iar dacă dorim varianta de post, folosim apă în loc de lapte. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu