Vizitatori online

Invisible

joi, 10 martie 2011

Tort de biscuiţi foarte bun

Iată un tort simplu, chiar banal, care îmi aduce aminte de copilărie, foarte uşor de pregătit şi - cred - pe placul tuturor.
Avem nevoie de:
1. pentru foile de tort: 1 kg biscuiţi vărsaţi (trebuie să fie din aceea crocanţi, nu sfărâmicioşi);
2. sirop din: 2-3 căni de apă, 1/2 cană de zahăr (sau mai mult, după cât de dulce doreşte fiecare), 1 esenţă de rom. Siropul se prepară amestecând aceste ingrediente pe foc, până ce se topeşte zahărul; după ce îl dăm jos de pe foc, adăugăm esenţa de rom;
3. crema: 1 cutie mare de cremă de ciocolată, 1 pachet margarină pentru prăjituri (Rama sau Unirea, dar puteţi folosi şi unt) şi 1 esenţă de rom; amestecăm crema de ciocolată cu margarina (care trebuie să fie destul de moale, ţinută la temperatura camerei câteva ore) iar la sfârşit adăugăm esenţa de rom.
Observaţie: dacă dorim să facem o cremă de casă, avem nevoie de: 1 pachet de margarină (moale), 1 cană zahăr pudră, 2-3 linguri cacao (mai concentrată, de exemplu "Dr. Oetker") şi 1 esenţă de rom. Amestecăm foarte bine margarina cu zahărul, până ce acesta se topeşte, după care adăugăm cacaoa. După ce am încorporat cacaoa, adăugăm şi esenţa de rom. Aceasta este crema simplă pentru tortul de biscuiţi!
Procedăm astfel:
- însiropăm biscuiţii şi îi aşezăm unul lângă altul pe un platou;
- întindem un strat potrivit de cremă (dacă este prea multă cremă, tortul se va strica la tăiat, dacă este prea puţină, nu va fi foarte gustos, desigur!) şi aşezăm peste încă un strat de biscuiţi; procedăm astfel până ce terminăm crema şi biscuiţii;
- ungem tortul şi deasupra cu cremă şi presărăm nucă de cocos sau nucă pisată.
- dăm tortul la frigider şi poate fi servit după câteva ore.
Raportul costuri/gust este foarte bun, pentru că acest desert este deosebit de aromat şi minunat, în special pentru copii. Merită încercat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu