Vizitatori online

Invisible

duminică, 31 iulie 2011

Spaghete cu sos şi cârnăciori proaspeţi

Iată o variantă rapidă şi gustoasă de paste italienesti, cu gustul inconfundabil al cârnăciorilor proaspeţi româneşti. Totul este gata în 10-15 minute, este foarte bun, deci ce ne putem dori mai mult pentru o cină sau un prânz uşor şi rapid?
Avem nevoie de:
1. 500 g cârnăciori proaspeţi
2. legume: 1 ardei gras alb şi unul roşu, 1 morcov, 3-4 roşii bine coapte (sau 250 g suc de roşii) şi pătrunjel verde.
3. condimente: sare, piper şi oregano
4. 400-500 g spaghete
5. 1 cub concentrat de legume.
Procedăm astfel:
- fierbem spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, dar având grijă să rămână un pic al-dente, adică mai ferme, fără a fi tari sau nefierte;
- legumele le spălăm, le curăţăm şi le tocăm cât mai fin (puteţi să le daţi pe răzătoare pentru un rezultat mai rapid), după care le punem la călit în câteva linguri de ulei, într-o cratiţă mai groasă, adăugând şi o ceaşcă de apă;

- roşiile le decojim şi le tăiem cubuleţe mici sau le dăm pe răzătoare;

- după ce s-au înmuiat pe foc legumele (ardeiul şi morcovul), adăugăm roşiile mărunţiţe şi lăsăm totul la fiert până ce devine un sos legat;
- adăugăm şi cubul de concentrat de legume şi mai lăsăm sosul să fiarbă la foc mediu pentru 1-2 minute, presarand si patrunjelul;

- într-o tigaie călim câteva minute cârnăciorii proaspeţi, pe care i-am tăiat în bucăţi potrivite;

- după ce s-au călit cârnăciorii iar sosul este gata, îi adăugăm peste sos şi asezonăm cu sare, piper şi un strat de oregano; - scurgem spaghetele de apă şi le amestecăm cu sosul şi cârnăciorii căliţi.

Le servim fierbinti si sunt bune-bune! Este un adevărat festin şi un deliciu! Pentru cei mai pofticioşi, dar nepretenţioşi, puteţi adăuga înainte de a stinge focul la sos, şi 2-3 căţei de usturoi pisaţi. Îi dă preparatului un plus de savoare. Poftă bună şi nu veţi regreta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu