Vizitatori online

Invisible

joi, 11 august 2011

Cornuleţe de post cu nucă


Avem nevoie de:
1. 600 g faina
2. 200 g margarina
3. 100 g zahar
4. 150 g nuca macinata sau zdrobita cu ciocanul de snitele
5. coaja de la o lamaie
6. 1 lingurita bicarbonat
7. un varf de cutit de sare
8. 1 ceasca bors
9. 200-300 g rahat.
Procedam astfel:
- Amestecam margarina (topita la microunde) cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca, faina si bicarbonatul stins cu suc de lamaie si se framanta un aluat cat se poate de moale (pentru ca aceste cornulete sa iasa fragede):
- se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si se taie dreptunghiuri, iar din acestea triunghiuri, peste care punem cate o bucata de rahat, dupa care rulam aluatul de la baza triunghiului spre varf. - se aseaza cornuletele intr-o tava peste hartie de copt si se coc in cuptorul preîncins pt. aproximativ 30-35 min. la foc potrivit. - dupa ce scoatem cornuletele le tavalim prin zahar farin foarte fin, amestecat cu zahar vanilat. In ciuda ingredientelor modeste, reteta merita incercata, cornuletele iesind foarte bune, in special datorita nucilor din compozitie. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu