Acest blog este destinat femeilor care doresc sa experimenteze retete rapide, mai vechi sau mai noi, dar garantat gustoase, si mai ales mamelor, care doresc solutii pentru a oferi preparate cat mai sanatoase copilasilor lor. De asemenea, voi posta informatii interesante si utile, de prin lume adunate, pentru stimatele doamne care viziteaza acest blog. Cu prietenie, Ioana!
joi, 11 august 2011
Cornuleţe de post cu nucă
Avem nevoie de:
1. 600 g faina
2. 200 g margarina
3. 100 g zahar
4. 150 g nuca macinata sau zdrobita cu ciocanul de snitele
5. coaja de la o lamaie
6. 1 lingurita bicarbonat
7. un varf de cutit de sare
8. 1 ceasca bors
9. 200-300 g rahat.
Procedam astfel:
- Amestecam margarina (topita la microunde) cu zaharul, coaja de lamaie, miezul de nuca, faina si bicarbonatul stins cu suc de lamaie si se framanta un aluat cat se poate de moale (pentru ca aceste cornulete sa iasa fragede):
- se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si se taie dreptunghiuri, iar din acestea triunghiuri, peste care punem cate o bucata de rahat, dupa care rulam aluatul de la baza triunghiului spre varf. - se aseaza cornuletele intr-o tava peste hartie de copt si se coc in cuptorul preîncins pt. aproximativ 30-35 min. la foc potrivit. - dupa ce scoatem cornuletele le tavalim prin zahar farin foarte fin, amestecat cu zahar vanilat. In ciuda ingredientelor modeste, reteta merita incercata, cornuletele iesind foarte bune, in special datorita nucilor din compozitie. Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu