Vizitatori online

Invisible

miercuri, 3 august 2011

Paste cu vinete si legume

Din seria reţetelor pentru post sau pentru vegetarieni, vă prezint o reţetă foarte simplă dar foarte gustoasă, care se prepară rapid.
Avem nevoie de:
1. 500 g paste fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj
2. legume: 2 vinete coapte, curăţate şi tocate, 4-5 cepe, 2 morcovi, 2-3 ardei, 3-4 roşii mai mari şi coapte bine, 5-6 căţei de usturoi tocaţi mărunt, pătrunjel.
3. 1 ceaşcă de ulei, sare şi piper. Procedăm astfel:
- vinetele le coacem în cuptor, le curăţăm de coajă şi le tocăm
- ceapa, usturoiul şi ardeiul le curăţăm şi le spălăm, după care le tocăm mărunt şi le punem la călit în uleiul încins, adăugând totodata şi 1 cană cu apă. - morcovul curăţat îl dăm pe răzătoare şi il adăugăm peste ceapă şi ardei. - când legumele s-au călit puţin, adăugăm roşiile decojite şi date pe răzătoare sau tocate mărunt.
- lăsăm să fiarbă sosul, până ce acesta scade şi se leagă frumos, după care adăugăm vinetele şi mai lăsăm câteva minute la fiert, amestecând tot timpul pentru a nu se lipi mâncarea. - adăugăm apoi sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsăm să fiarbă 1-2 minute, după care stingem focul şi adăugăm peste sos pastele fierte în prealabil conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Este un preparat uşor de pregatit şi savuros, aşa că vă doresc spor la treaba şi poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu