Vizitatori online

Invisible

miercuri, 3 august 2011

Zacuscă cu dovlecei

Iată o mâncărică care îmi aduce aminte de gustul dulce al copilariei, la propriu, pentru că este un preparat dulceag, care îţi mângâie papilele gustative. Simplu de făcut şi bun, bun, bun! Zacuscă, dar nu cu vinete, dacă nu aţi încercat deja, trebuie să o faceţi!
Avem nevoie doar de următoarele legume: 1 kg ceapă, 1 kg roşii, 2-3 ardei graşi (1 alb şi 2 roşii), 2 kg dovlecei, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1-2 foi de dafin şi 100 ml ulei. Legumele le curăţăm, le spălăm şi procedăm astfel:

- ceapa şi ardeiul le tăiem peştişor, astfel încât să îşi facă simţită prezenţa în preparat, după care punem la călit legumele în uleiul încins, după care adăugăm şi o cană de apă.

- când ceapa şi ardeiul s-au înmuiat, adăugăm roşiile decojite şi date pe răzătoare şi lăsăm sosul la fiert. - spălăm dovleceii şi îi dăm pe răzătoare, după care îi adăugăm la fiert peste celelalte legume. - fierbem zacusca la foc mediu spre mic, pentru a nu se lipi şi amestecăm des.

- când zacusca a scăzut foarte mult şi s-a legat, asezonăm cu sare şi piper, adăugăm şi foile de dafin, mai lăsăm la fiert 1-2 minute, după care stingem focul. Este un preparat absolut delicios, care merge de minune consumat cu pâine proaspătă, când este doar calduţ sau chiar rece. Nu veţi regreta dacă încercaţi această reţetă. A doua zi este chiar mai bună decât proaspătă, veţi vedea. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu