Avem nevoie doar de următoarele legume: 1 kg ceapă, 1 kg roşii, 2-3 ardei graşi (1 alb şi 2 roşii), 2 kg dovlecei, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1-2 foi de dafin şi 100 ml ulei.
- ceapa şi ardeiul le tăiem peştişor, astfel încât să îşi facă simţită prezenţa în preparat, după care punem la călit legumele în uleiul încins, după care adăugăm şi o cană de apă.
- când zacusca a scăzut foarte mult şi s-a legat, asezonăm cu sare şi piper, adăugăm şi foile de dafin, mai lăsăm la fiert 1-2 minute, după care stingem focul.
Este un preparat absolut delicios, care merge de minune consumat cu pâine proaspătă, când este doar calduţ sau chiar rece. Nu veţi regreta dacă încercaţi această reţetă. A doua zi este chiar mai bună decât proaspătă, veţi vedea.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu