Ei bine, eu mananc porc destul de rar pentru ca gasesc aceasta carne cam grasa, insa ocazional mi se face pofta si gatesc cate ceva pentru a ma bucura de gustul ei unic! Savoarea deosebita a acestei fripturi mi-a adus aminte de aromele Craciunului, de exemplu!
Aveti nevoie de:
1. 1 bucata frumoasa de cap de piept de porc
2. 2 cepe si cativa catei de usturoi
3. cateva masline
4. condimente (sare, piper, busuioc, cimbru - care mi se pare ca merge cel mai bine cu carnea de por - si patrunjel)
5. 1 pahar de vin (ce culoare doriti)
6. 2-3 linguri pasta de tomate.
Procedati astfel:
- Crestati cu un cutit carnea curata, pe partea grasa si cu sorici;
- Taiati ceapa rondele si o infigeti efectiv in santurile formate in carne, alaturi de cateii de usturoi si de masline;
- Condimentati dupa gust carnea, o asezati intr-o tava si adaugati 1-2 pahare de apa;
- Dati carnea la cuptor, pana ce se frige pe jumatate;
- Scoateti friptura si adaugati sosul (adica pasta de tomate diluata in putina apa si paharul de vin) peste carne, dupa care o introduceti din nou la cuptor;
- Lasati friptura la cuptor pana ce sosul scade iar carnea capata o crusta frumoasa (incercati sa vedeti daca carnea este patrunsa bine, introducand o furculita in ea);
Când este gata, stingeti focul şi serviti friptura calda, cu garnitură de cartofi natur.
Aveti nevoie de:
1. 1 bucata frumoasa de cap de piept de porc
2. 2 cepe si cativa catei de usturoi
3. cateva masline
4. condimente (sare, piper, busuioc, cimbru - care mi se pare ca merge cel mai bine cu carnea de por - si patrunjel)
5. 1 pahar de vin (ce culoare doriti)
6. 2-3 linguri pasta de tomate.
Procedati astfel:
- Crestati cu un cutit carnea curata, pe partea grasa si cu sorici;
- Taiati ceapa rondele si o infigeti efectiv in santurile formate in carne, alaturi de cateii de usturoi si de masline;
- Condimentati dupa gust carnea, o asezati intr-o tava si adaugati 1-2 pahare de apa;
- Dati carnea la cuptor, pana ce se frige pe jumatate;
- Scoateti friptura si adaugati sosul (adica pasta de tomate diluata in putina apa si paharul de vin) peste carne, dupa care o introduceti din nou la cuptor;
- Lasati friptura la cuptor pana ce sosul scade iar carnea capata o crusta frumoasa (incercati sa vedeti daca carnea este patrunsa bine, introducand o furculita in ea);
Când este gata, stingeti focul şi serviti friptura calda, cu garnitură de cartofi natur.
Aceasta friptura, desi plina de calorii, este o bunatate! Va recomand sa o incercati negresit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu