Pentru cei care nu ţin post, dar poate fi şi un preambul al Crăciunului, această reţetă este pe cât de consistentă, pe atât de savuroasă!
Avem nevoie de:
1. 400-500 g pulpă de porc sau muşchi2. legume: 1 kg cartofi, 1-2 cepe, 4-5 caţei de usturoi, 1 ardei
3. 150 ml lapte
4. 2oo-250 g smântână
5. un cub de unt (25-30 g)
6. 2 ouă
7. caşcaval
8. condimente: sare, piper, rozmarin.
Procedăm astfel:
- curăţăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cubuleţe şi îi punem la fiert în apă cu sare şi puţin ulei, cam 15 min. (până se fierb pe jumătate);
- tăiem carnea în fâşii potrivite şi o călim în unt, după care adăugăm ceapa şi ardeiul tăiate fideluţă, pe care de asemenea le călim;
- după ce s-au fiert cartofii, îi scurgem de apă şi îi scoatem într-un vas pentru cuptor, uns cu unt şi tapetat cu pesmet;
- curăţăm usturoiul şi îl pisăm, după care îl adăugăm peste cartofi;
- aşezăm în tavă şi amestecul de carne şi legume;
- într-un vas batem ouăle şi le amestecăm cu laptele şi smântâna, după care răsturnăm această compoziţie peste cartofi;
- condimentăm cartofii cu sare, piper şi rozmarin, după care radem caşcaval deasupra, în strat generos;
- dăm cartofii la cuptorul preîncins aproximativ 25-30 min., la foc mediu.
Îi servim calzi sau reci, oricum sunt foarte buni! Merită încercaţi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu