Pentru a-l pregăti, avem nevoie de:
- 1 blat de tort de cacao (făcut din 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri apă, 8 linguri făină şi 2 linguri cacao), însă nu mai revin asupra tehnicii de lucru, pentru că am tot redat-o la fiecare tort
- 2 plicuri cu praf de budincă, cu arome diferite (eu am avut de vanilie şi de căpşuni) şi 1 litru lapte pentru prepararea budincilor
- 1 plic gelatină alimentară
- fructe de care aveţi la îndemână (banane, portocale, piersici, ananas, kiwi)
- 300-400 ml sirop pentru însiropat blatul de tort, format din apă, zahăr şi vanilie (punem apa şi zahărul pe foc, până ce se topeşte zahărul; dăm vasul la o parte şi adăugăm sucul de la 1/2 lămâie, dar şi esenţa de vanilie, după care lăsăm siropul la răcit).
Procedăm astfel:
- după ce am făcut blatul de tort (puteţi folosi şi unul gata preparat, din comerţ), îl lăsăm la răcit iar apoi îl tăiem în trei foi şi îl lăsăm deoparte;
- împărţim gelatina în două părţi egale, pe care le punem în două ceşti, cu câte 4-5 linguri de apă în fiecare; după 10-15 minute, punem ceştile într-un vas cu apă (în sistemul bain-marie) şi îl aşezăm la foc mic, încălzind uşor gelatina, până ce aceasta devine lichidă, după care o lăsăm la răcit;
- preparăm cele două budinci conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le lăsăm la răcit;
- curăţăm şi tăiem fructele cubuleţe cât mai mici;
- îmbrăcăm cu folie transparetă vasul în care am copt blatul de tort (sau ambalajul în care am cumpărat blatul din comerţ) şi punem prima foaie de blat;
- acoperim tortul cu folie de plastic şi dăm la frigider până a doua zi;
- scoatem a doua zi tortul de la rece şi din formă, îndepărtăm folia de plastic, şi îl ornăm după imaginaţia fiecăruia;
- eu am ornat tortul cu fructe, peste care am turnat jeleu de căpşuni, iar pe lateral am ornat cu restul de frişcă lichidă, bătută bine;
- dăm tortul din nou la rece şi servim după câteva ore.
Este un tort delicios, pe care îl recomand! Poftă bună!
Imagine pe secţiune:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu