Acest blog este destinat femeilor care doresc sa experimenteze retete rapide, mai vechi sau mai noi, dar garantat gustoase, si mai ales mamelor, care doresc solutii pentru a oferi preparate cat mai sanatoase copilasilor lor. De asemenea, voi posta informatii interesante si utile, de prin lume adunate, pentru stimatele doamne care viziteaza acest blog. Cu prietenie, Ioana!
luni, 29 noiembrie 2010
Supă de legume cu paste
Iată o supiţă absolut delicioasă şi la îndemâna (-rea.. ) oricui, fiind extrem de simplu de pregătit. Dacă nu mi-ar fi teamă să nu se rămească cu cuţitul, şi pe fiică-mea de 7 ani aş lăsa-o să o facă.
Avem nevoie de:
1. Legume: 1-2 cepe, 1-2 morcovi (adică cam cât vă place şi vă lasă inima, eu preferând supa mai consistentă), 1 ardei, 1 păstârnac, 1 dovlecel, 1/2 ţelină mică, 150-200 g mazăre congelată sau conservată, 150-200 g ciuperci.
2. 250-300 ml suc de roşii sau 2 linguri de pastă de tomate diluată într-o cană de apă.
3. 250-300 g paste (melcişori sau scoici, de preferinţă)
4. 1-2 linguriţe boia de ardei dulce, sare şi piper.
5. 2 linguriţe de mălai
6. 1 cub de concentrat de supă sau 1 lingură Vegeta.
Procedăm astfel:
- punem la fiert o oală cu 4 l apă;
- curăţăm şi tocăm legumele rădăcinoase, iar când apa a dat în clocot, le adăugăm în apa clocotită;
- după ce au fiert pe jumătate rădăcinoasele (morcovul, păstârnacul şi ţelina), adăugăm ardeiul tăiat feliuţe, mazărea, ciupercile şi dovlecelul;
- adăugăm apoi sucul de roşii şi boiaua de ardei;
- după ce a dat în clocot supa, adăugăm şi pastele, amestecând bine;
- din 2 linguriţe de mălai şi puţină apă, formăm o pastă, pe care o adăugăm la supă;
- potrivim de sare, adăugăm şi puţin piper şi mai fierbem 2-3 min. supa, după care stingem focul.
Servim supa de legume fierbinte, cu pătrunjel proaspăt şi smântână (opţional, dacă nu mâncăm de post). Este absolut delicioasă şi foarte uşoară. Vă recomand să o încercaţi şi nu veţi regreta! Poftă bună!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu