Avem nevoie de:
1. 3 căni mere rase
2. 3 căni zahăr
3. 3 căni făină
4. 2 căni nuci tăiate mărunt
5. 1 lingură bicarbonat.
Procedăm astfel:
- Dăm merele pe răzătoare şi le amestecăm cu zahărul (eu am adăugat şi 2 linguriţe de scorţişoară, deşi reţeta nu prevede);
- Se amestecă bicarbonatul cu făina, apoi cu restul ingredientelor.
- Se unge tava cuptorului cu putin ulei si se tapeteaza cu faina sau se foloseşte hârtie de copt.
- Se aşează în tavă compoziţia de mai sus şi se dă la cuptor, la foc mediu aproximativ 35-45 minute, până ce s-a copt (nu vă speriaţi dacă vi se pare prăjitura încă grea, pentru că aşa trebuie să şi iasă, datorită sucului din mere; nici să nu vă treacă prin minte să o aruncaţi, aşa cum a făcut o prietenă de a mea). Înfigeţi o scobitoare în mijlocul prăjiturii, iar dacă aceasta iese curată, atunci este gata!
- Se face un sirop pe foc din: 30 linguri apă, 20 linguri zahăr, 2 linguri cacao şi puţin unt. Amestecăm ingredientele la foc mic, până se omogenizează compoziţia.
- După coacere, prăjitura se taie caldă şi se însiropează.
Este deosebit de gustoasă şi vă recomand să o încercaţi negreşit!
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu