Această mâncărică dulceagă şi picantă este economică, uşor de preparat şi foarte gustoasă. Eu am gătit-o cu ce aveam prin frigider.
Avem nevoie de:
1. 5-6 ardei graşi (amestecaţi, roşii şi galbeni)
2. 3 cepe mai mari
3. 5 roşii mari sau 6 mai mici
4. 5-6 oua
6. condimente: sare, piper, boia de ardei şi 2 ardei iuti, de la care folosim doar pulpa, făra seminţe (ardeii iuţi sunt opţionali, deoarece nu toată lumea preferă mâncarea foarte picantă).
- legumele (ardeii, ceapa şi roşiile decojite), curăţate şi spălate, le tăiem julienne (adică fideluţă, rondele);
- mai lăsăm câteva minute ca mâncărica să fiarbă la foc mare, iar în momentul în care nu sosul a scăzut bine, stingem focul.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu