Acest tip de pizza l-am facut din dorinţa de a renunţa la cărnuri şi mezeluri, mai ales că suntem în plin sezon al minunatelor legume. Am folosit aluatul pe care l-am redat în reţeta de pizza cu salam şi legume dar şi sosul de roşii pe care l-am folosit în acea reţetă.
Pentru umplutura acestui tip de pizza avem nevoie de:
1. ciuperci feliate (din conservă sau congelate)
2. 1 vânătă
3. 1 dovlecel
4. 1 cutie porumb dulce
5. 1 ardei gras galben sau roşu
6. caşcaval.
Procedăm astfel:
- feliem vânăta şi dovlecelul, le sărăm şi le lăsăm aşa 10-15 min.
- prăjim în ulei încins feliile de vânătă şi apoi şi feliile de dovlecel, după care le scoatem şi le lăsăm la scurs pe o farfurie cu şerveţele, pentru a îndepărta excesul de ulei (este foarte important ca feliile de vânătă şi de dovlecel să fie bine scurse de ulei, deoarece altfel pizza va fi greţoasă).
- presărăm din plin caşcaval ras şi coacem la cuptorul încins bine, aproximativ 10-15 minute.
Caldă sau rece, această pizza este oricum, foarte bună! Poftă mare!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu