Această gustoasă şi dietetică (aş spune eu!) ciorbiţă este foarte simplu de gătit şi merită efortul nostru din plin. Este consistentă şi foarte gustoasă!
Avem nevoie de:
1. 400-500 g carne de văcuţă (sau viţel, care este mai fraged)
2. Legume: 2 cepe, 2 ardei graşi, 3-4 cartofi, 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1/2 ţelină mică sau 1/4 mai mare, 1/2 kg roşii (cât mai coapte), 300 g mazăre
3. 1 litru borş (cât mai acru)
4. 300-400 ml suc de roşii
5. 1 legătură pătrunjel
6. smântână, pentru servit.
Procedăm astfel:
- spălăm şi tăiem carnea cubuleţe, după care o punem la fiert în 3 litri de apă;
- spumăm carnea ori de câte ori se adună impurităţi la suprafaţa supei, astfel încât aceasta să rămână curată;
- spălăm şi curăţăm legumele, după care le tocăm cubuleţe sau rondele (după preferinţă) iar ţelina o dăm pe răzătoare;
- când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm în ciorbă legumele rădăcinoase (morcovul, păstârnacul şi ţelina);
- când carnea aproape a fiert, adăugăm şi restul de legume, mai puţin roşiile;
- după ce au fiert, atât carnea cât şi legumele, adăugăm roşiile decojite şi tocate cubuleţe, dar şi sucul de roşii;
- fierbem 3-4 minute ciorba, după care adăugăm borşul, strecurat în prealabil;
- după ce a început să clocotească iar ciorba, stingem focul.
Servim ciorbiţa fierbinte, cu pătrunjel verde şi smântână, după gust.
Este un deliciu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu