Pentru această supă simplă, dulceagă şi reconfortantă pentru serile din ce în ce mai reci de toamnă, avem nevoie de următoarele:
1. 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben)
2. 1 morcov
3. 1 păstârnac
4. 2-3 cartofi
5. 3-4 fire de praz
6. 50-100 g fidea (după preferinţa fiecăruia).
Procedăm astfel:
- curăţăm, spălăm şi tocăm legumele cubuleţe (cartofii îi tăiem în cuburi mai mari)
- fierbem legumele în 3 litri de apă, cu un praf de sare şi câteva linguri de ulei (3-4) adăugate treptat
- după ce au fiert legumele, adăugăm fideaua, pe care o mai fierbem 3 minute
- pentru a da consistenţă supei, batem două ouă şi le amestecăm cu o lingură de smântână sau iaurt, după care o adăugăm în supă, amestecăm bine şi stingem focul.
- potrivim supa de sare sau putem adăuga 1-2 linguriţe de vegeta, dacă dorim.
- servim supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt.
Este foarte bună şi absolut dietetică! Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu