Reţeta acestei rulade o am dintr-un număr mai vechi al revistei "Practic in bucatarie", şi este aşa de gustoasă încât o recomand şi eu mai departe. Are o consistenţă cremoasă şi merge de minune cu îngheţată.
În principiu, se face o foaie din biscuiţi zdrobiţi sau măcinaţi (eu i-am băgat într-o pungă mai groasă şi i-am zdrobit cu ciocanul de şniţele), amestecaţi cu o cremă din lapte, cacao şi zahăr, peste care se întinde o cremă din unt sau margarină şi cocos.
Pentru foaia de biscuiti aveţi nevoie de:
1. 200-250 ml lapte
2. 50 g cacao
3. 5-6 linguri de zahăr
4. 400-500 g biscuiţi (cu cacao sau nu), care pot fi Picnic, că sunt mai sfaramicioşi.
5. 1 esenţă de rom.
1. 200-250 ml lapte
2. 50 g cacao
3. 5-6 linguri de zahăr
4. 400-500 g biscuiţi (cu cacao sau nu), care pot fi Picnic, că sunt mai sfaramicioşi.
5. 1 esenţă de rom.
Procedăm astfel:
Se fierbe laptele cu zahărul şi cacaoa până ce dau în clocot, se ia vasul de pe foc şi se adaugă biscuiţii daţi prin masina de tocat, amestecând până se omogenizează.
Se fierbe laptele cu zahărul şi cacaoa până ce dau în clocot, se ia vasul de pe foc şi se adaugă biscuiţii daţi prin masina de tocat, amestecând până se omogenizează.
Adăugăm esenţa de rom şi lăsăm biscuiţii să se răcească.
Pentru crema de cocos avem nevoie de:
1. 1 pachet de unt sau de margarină Unirea sau Rama pentru prăjituri
2. 100 g nucă de cocos
3. 5-6 linguri zahăr pudră.
2. 100 g nucă de cocos
3. 5-6 linguri zahăr pudră.
Este o ruladă foarte simplu de preparat şi foarte bună! Merită încercată!
Mai jos aveţi varianta cu banană, această combinaţie fiind foarte fericită!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu