Vizitatori online

Invisible

vineri, 2 iulie 2010

TIRAMISU - ultrarapid si absolut delicios


















Va voi prezenta o reteta de tiramisu, care se prepara extrem de rapid si simplu. Eu o prefer pt. ca nu cere sa folosim celebra branza Mascarpone, care nu o gasesc intotdeauna si care este si cam scumputa....

Pentru reteta avem nevoie de:
1. O puga dubla de piscoturi de sampanie
2. 5 oua mai mici sau 4 mari
3. 300g smantana (de preferinta mai grasa)
4. 6 linguri de zahar pudra
5. 1-2 esente de rom
6. 3 cani de cafea slaba, rece
7. 2 plicuri cu praf de frisca
8. cacao.















Se procedeaza astfel: se face siropul (o cafea slaba din 3 cani de apa si 3 lingurite rase de cafea, care se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom).

Se separa ouale. Galbenusurile se bat (cu mixerul sau cu mana, dupa posibilitati) cu zaharul pudra pana se albesc.
















Se adauga smantana rece si se amesteca usor cu o lingura de lemn, pana devine o spuma omogena si cremoasa.















Vasul cu acesta crema se da la congelator. Se bat apoi albusurile spuma, dupa care se adauga continutul celor 2 plicuri cu praf de frisca si se continua operatia, pana si aceasta compozitie devine cremoasa.





































Se scoate de la rece prima crema si se adauga peste spuma de albusuri si frisca. Se amesteca totul si se mai da la congelator 5-10 minute.





























Prajitura se asambleaza astfel: in vasul pentru prajitura (se cere un vas cu pereti inalti deoarece este compozitia moale si pe o tava aluneca prajitura, care se poate transforma in....tiramisu in valuri)se aseaza un rand de piscoturi, unul langa altul, dupa ce in prealabil au fost date prin siropul de cafea (piscotul trebuie doar afundat in sirop si scos imediat, pentru ca altfel se inmoaie prea tare si nu mai este ok). Se intinde peste piscoturi 1/2 din crema si se aseaza si al doilea rand de piscoturi, in sens invers fata de primul rand (adica: daca pe primul rand au fost asezate piscoturile unul linga celalalt - pe verticala, pe al doilea rand au fost asezate pe orizontala, unul langa celalalt). Chiar daca nu va iese, nu este o problema, prajitura este la fel de buna. Se aseaza deasupra urmatorul strat de crema si se pudreaza cu cacao (cu ajutorul unei site). Se da la frigider si se poate servi in 3 ore.






Este o reteta extrem de simpla (chiar si pentru cei incepatori in ale bucatariei) si absolut delicioasa. De cate ori am facut aceasta prajitura, a fost laudata si ceruta reteta!
Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu