Acest blog este destinat femeilor care doresc sa experimenteze retete rapide, mai vechi sau mai noi, dar garantat gustoase, si mai ales mamelor, care doresc solutii pentru a oferi preparate cat mai sanatoase copilasilor lor. De asemenea, voi posta informatii interesante si utile, de prin lume adunate, pentru stimatele doamne care viziteaza acest blog. Cu prietenie, Ioana!
duminică, 11 iulie 2010
Tochitura de pui cu crenvusti si mamaliguta
Pentru acest fel de mancare, preferat de copiii mei, avem nevoie de:
1. 1 kg de piept de pui (sau fiecare cat are la dispozitie)
2. 200-300 g cremvusti de pui (dar poate fi si afumatura, carnati ori fleica afumata)
3. 2-3 linguri de pasta de tomate
4. telemea de oaie
5. oua - cate persoane sunt la masa
6. 1 ardei gras - optional.
7. malai, sare si apa - penrtru mamaliguta.
- Carnea se taie in bucati potrivite, dupa ce s-a indepartat osul si pielita. De asemenea, se taie cubulete crenvustii si ardeiul gras. Se pune carnea la calit, apoi crenvustii si ardeiul. Se adauga pasta de tomate diluata intr-o cana de apa, impreuna cu diferite condimente (sare, piper, rosmarin, cimbru, etc.). Se lasa la fiert totul (5-6 minute), pana ce sosul se leaga.
- Se face mamaliguta din 3 cani de apa si 1 cana de malai.
- Se fac ochiurile din oua.
Se aseaza pe un platou o portie de tochitura, telemea de oaie rasa, o portie de mamaliguta, peste care se aseaza un ou ochi. Se serveste fierbinte. Este deosebit de bun acest preparat, si, bineinteles, foarte rapid de gatit. Pofta mare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu