Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Tochitură aromată cu legume

În sfântul spirit al poporului nostru, ce poate fi mai bun atunci când ne este foame şi dorim un mic răsfăţ, decât o tochitură românească? Ei bine, această variantă este pe cât de gustoasă şi rapidă, pe atât de simplu de pregătit, de absolut oricine!
Avem nevoie de:
1. piept de pui (1-2 bucăţi), dar puteţi folosi şi pulpă de porc (400 g), dacă doriţi;
2. legume: 350-400 g ciuperci (preferabil proaspete), 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi şi 400 g (1 borcan mic) din mixul de legume pe care eu îl prepar vara (găsiţi reţeta acestui mix şi pe blog, la secţiunea conserve) şi care conţine: ardei gras roşu şi alb, roşii, ţelină şi pătrunjel;
3. 2 linguri cu pastă de tomate;
4. condimente: sare, piper, oregano, busuioc, salvie (toate adăugate opţional şi după gust).

Procedăm astfel:
- tăiem carnea în fâşii şi o călim în 2-3 linguri de ulei încins, după care adăugăm ciupercile;
- când s-au călit puţin şi ciupercile, adăugăm mixul de legume gata preparat sau 1 ardei gras roşu şi 2-3 roşii bine coapte, tăiate bucăţele, peste care turnăm şi pasta de tomate, dizolvată în prealabil într-o cană cu apă;
- lăsăm sosul la foc mare, aproximativ 10 minute, până ce scade şi se leagă frumos;
- adăugăm condimentele, mai lăsăm tochitura 1-2 clocote şi stingem focul.
Servim imediat minunăţia de mâncare, alături de mămăliguţă şi cartofi prăjiţi, pentru ca dezmăţul culinar să fie complet! Cine doreşte, poate adăuga tochiturii şi un ou "ochi", aşa cum reţeta clasică cere, însă eu am considerat că este destul şi aşa. Carnea gustoasă şi bine pătrunsă în combinaţie cu gustul ameţitor al legumelor este ceva unic. Merită încercat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu