Vizitatori online

Invisible

miercuri, 30 iunie 2010

FICATEI IN SOS - GUSTOSI SI SANATOSI






















Buna seara! Am mari emotii...postez prima reteta!!!!a gatit-o Stefan, sotul meu, deci...gustul este garantat! Am facut ceva rapid (8-10 min.), cu ce aveam prin frigider si prin gradina. Respectiv: ficatei su sos si mamaliguta.Stiu, nimic special, dar pentru o cina rapida sunt extrem de potriviti.

Pentru asta am avut nevoie de:
1. O punga de ficatei (aproximativ 500 g.)
2. 2 linguri de pasta de tomate
3. 2-3 fire de ceapa verde
4. condimente pt. pui, daca folositi si nu sunt interzise copiilor
5. 1/2 pahar vin alb (daca va place si aveti la indemana)















Pentru mamaliguta:
- 1 cana malai grisat (eu il prefer)
- 3 cani de apa
- sare si un strop de ulei.
Sa descriem toata operatiunea:

1. Se spala in apa rece ficateii. Intr-o tigae incinsa se adauga cateva linguri de ulei (nu, nu neaprat de masline). Cand uleiul este incins, se adauga ficateii, care se calesc usor, dupa care trantim si ceapa.






























Se adauga bulionul desfacut cu 1/2 cana de apa calduta, un praf de condimente sau doar sare si piper, ca alternativa la aceste condimente. Se lasa pret de 4-5 minute sa fiarba tot la foc portivit (dar nu mic, pt. ca se pot strivi ficateii), iar cand sosul este legat, se stige focul.
















In paralel, odata cu ficateii, se aseaza pe foc ceaonelul cu apa pt. mamaliguta. Se adauga sarea, un praf de malai si putin ulei. Dupa ce a dat in fiert, se adauga restul de malai in ploaie, amestecand cu un tel, pana cand prinde consistenta. Se lasa pe foc 4-5 minute, amestecand continuu.
















Se presara cat mai mult patrunjel verde, proaspat taiat, si se serveste cu pofta, sau...cu un pahar de vin alb, demisec, dupa preferinta.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu