Vizitatori online

Invisible

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Farfalle cu legume şi sos dulce-acrişor


Cred că v-am convins că eu sunt adepta reţetelor gustoase, dar simplu de pregătit, chiar şi pentru cei care n-au gătit până acum decât ouă prăjite. Ei bine, bucătăria poate fi un tărâm fantastic, care ne poate oferi multiple satisfacţii, fără a fi nevoie sa ne dăm sufletul pentru a pregăti ceva. În acest spirit, vă propun o reţetă de post: aceste farfalle absolut delicioase, pe care le pregătiţi în maxim 10-15 min.
Avem nevoie de:
1. 250-300 g farfalle, care sunt practic paste, în formă de fundiţe (sau ce cantitate doriti)
2. 2-3 cepe
3. mix de legume (pe care eu îl pregătesc de vara si îl conserv: se găseşte pe acest blog reţeta), care cuprinde: roşii, ardei şi ţelină, toate tocate mărunt
4. 2-3 linguri pastă de tomate
5. sare, piper şi 2 linguriţe de zahăr.


Procedăm astfel:
- mai întâi punem 3-4 litri de apă la foc, într-o oală în care vom fierbe pastele; când apa începe să clocotească, adăugăm 1 linguriţă de sare şi puţin ulei, după care punem şi pastele la fiert aproximativ 8 min., amestecând din când în când;
- într-o tigaie încingem 2-3 linguri de ulei şi călim ceapa, tocată mărunt, până ce aceasta se înmoaie; - adăugăm peste ceapă mixul de legume şi le călim 1-2 minute cu 1/2 cană apă (fiind conservate, legumele sunt deja fierte, însă dacă folosiţi legume proaspete, le lăsaţi să se călească 3-4 min.);


- dizolvăm pasta de tomate într-o jumătate de cană cu apă caldă, după care o adăugăm în tigaie, peste legume;

- mai fierbem sosul 1-2 min., până se leagă, asezonăm cu sare şi piper, adăugăm şi zahărul, după care stingem focul.
După ce au fiert, scurgem pastele de apă şi turnăm peste ele sosul de legume. Şi ... voila! masa este gata!

Rezultă ceva foarte gustos datorita legumelor, o mâncare uşoară şi la îndemâna oricui. Eu nu folosesc condimente suplimentare în acest caz, tocmai pentru a nu acoperi gustul minunat al legumelor. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu