Vizitatori online

Invisible

joi, 2 decembrie 2010

Pui mânăstiresc


Această reţetă de pui am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei "Avantaje", trimisă la redacţie de către o cititoare, mare gospodină se vede treaba. Combinaţia de pui cu ciuperci şi smântână m-a făcut să înghit în sec, aşa că am încercat reţeta. Tot ce pot să spun, este că acest pui ........... este foooooooooooooarte, foarte bun!!!!
Pentru a-l prepara, avem nevoie de:
1. 1 pui (în jur de 800 g)
2. 50 g unt
3. 1-2 cepe
4. 2-3 căţei de usturoi
5. condimente: câteva boabe de piper, cimbru, sare, 1 linguriţă Delikat sau 1 cub Knorr
6. 250 g ciuperci
7. 200 g costiţă afumată
8. 500 g smântână
9. 1 pahar vin alb
10. 2-3 gălbenuşuri de ou.
Procedăm astfel:
- se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi. Se rumenesc bucăţile de carne în unt, se scot şi se pun deoparte. - în untul rămas, se căleşte ceapa tăiată mărunt. Când a devenit sticloasă, se stinge cu puţină apă sau supă din cubul Knorr. Se pune puiul înapoi, se adaugă usturoiul tocat fin, piper, cimbru şi se sărează după gust. Se acoperă şi se lasă la fiert 15 minute.

- daţi cratiţa de pe foc şi turnaţi smântâna, după care se mai lasă puiul la foc mic, preţ de câteva clocote.

- separat, se înăbuşeşte în unt costiţa tăiată felii. Se adaugă vinul şi se fierbe până ce costiţa s-a frăgezit.

- într-un vas adânc, se aşează în straturi alternative feliile de costiţă şi bucăţile de pui.

- peste ultimul strat se pun ciupercile şi se pregăteşte un sos din zeama de vin în care a fiert costiţa.

Se amestecă zeama de la costiţă şi gălbenuşurile bătute şi se toarnă peste ciuperci. Se dă la cuptor 10-15 minute, până ce se leagă sosul.

Se serveşte fierbinte, cu mămăliguţă şi un pahar de vin alb. Vă doresc poftă bună! (şi sunt sigură că veţi avea destulă!)

P.S. - Nu vă lăsaţi păcăliţi de denumirea acestui fel de mâncare, căci veţi avea surpriza unui pui foarte consistent şi plin de arome, care vi se topeşte efectiv în gură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu