Vizitatori online

Invisible

joi, 2 decembrie 2010

Peşte la cuptor în stil mediteranean



Pentru faptul că avem în fiecare weekend dezlegare la peşte, vă propun o reţetă aromată şi exotică, de peşte pregătit în stil mediteranean.
Avem nevoie de:
1. file de peşte (cod, pangasius, salau, crap)
2. 1-2 căţei de usturoi
3. 1 pahar vin alb
4. 2-3 linguri ulei de măsline
5. sucul de la 1 lămâie
6. o conservă de roşii în bulion sau 6-7 roşii coapte
7. 1 linguriţă rozmarin
8. un vârf de cuţit de oregano
9. pătrunjel verde
10. 1-2 linguri bulion
11. sare.

Procedăm astfel:
- asezăm peştele tăiat bucăţi într-o tavă, după care turnăm deasupra o lingură ulei de măsline şi zeama de lămâie, după care presărăm peste peşte şi puţin oregano;

- într-o tigaie încingem restul de ulei şi călim usturoiul tăiat feliuţe, după care adăugăm roşiile tăiate cubuleţe. Fierbem acest sos câteva minute la foc mic, după care adăugăm vinul şi bulionul.
- răsturnăm sosul peste peşte, adăugăm rozmarinul şi un praf de sare, după care dăm tava la cuptor 30-40 min., la foc mediu.
Notă: reţeta recomandă să acoperim tava cu folie de aluminiu cât timp este la cuptor, pentru ca peştele să rămână suculent, însă eu am preferat să se pătrundă bine şi nu l-am acoperit. Voi procedaţi cum doriţi (acoperiţi tava cu folie cât timp este la cuptor, dacă doriţi mai mult sos)!

Serviţi peştele fierbinte, cu garnitură de orez simplu şi un pahar de vin alb. Este absolut delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu