Vizitatori online

Invisible

joi, 8 iulie 2010

CASTRAVETI IN OTET






























Buna, din nou! Azi am sa va prezint o reteta simpla de conservare a castravetilor, din care rezulta niste castraveciori murati minunati! Avem nevoie de:
1. 5 kg castraveti
2. sare mare, piper si mustar boabe, otet pt. muraturi, zahar, marar uscat, apa.















Se procedeaza astfel: se spala bine castravetii si se aseaza in borcanele curate (eu am folosit din cele cu capac cu filet, sunt mai usor de manipulat).





















In fiecare borcan se adauga peste castravetii bine indesati, urmatoarele:
- 2 lingurite rase de sare
- 1 lingurita de zahar
- otet, cam un deget (pana la semnul de pe borcan, asa ca in poza)
- cateva boabe de piper si mustar, codite de marar uscat (daca nu aveti nu este nicio problema, merg si fara)
- apa (se completeaza borcanul pana sus cu apa rece).


































Se strange bine capacul, iar borcanele se aseaza intr-o oala mare, pentru a fi strerilizate. Se aseaza pe fundul oalei un prosop de bucatarie mai gros, iar borcanele sunt asezate peste acesta. Se adauga apa in oala, astfel incat borcanele sa fie acoperite. Se da drumul la flacara aragazului, care trebuie sa fie mica spre medie. Se acopera si, foarte important: din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, se lasa 15-20 de minute sa fiarba borcanele, apoi se stinge focul.














Se lasa borcanele in oala in care au fiert pana ce se raceste apa din aceasta (eu le las pana a adoua zi). Este o reteta foarte indicata intrucat nu se folosesc conservanti artificiali si nu exista riscuri pentru sanatate. Castravetii au un gust foarte bun, al celebrilor castraveciori bulgaresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu