Vizitatori online

Invisible

luni, 20 septembrie 2010

Foitaj cu fructe de sezon



Dacă ai la îndemână ingredientele, această prăjitură este atât de simplu de facut şi atât de bună, încât vei repeta reţeta, cu siguranţă! Eu am avut un pachet de foitaj şi am preferat să îl folosesc într-un mod mai puţin obişnuit. Coaja crocantă în combinaţie cu crema de vanilie şi fructele răcoritoare, dau un produs de patiserie elegant. Avem nevoie de:
1. 1 pachet foitaj din comerţ, cu gramaj de 800 g
2. Fructe, după preferinţe (1 prună, 1 piersică, 1 portocală)
3. Pentru cremă: 2 ouă, 400 ml lapte, 150 g zahăr, 4 linguri făină, 3-4 vanilii, 200 ml frişcă lichidă.



Procedăm astfel:
- scoatem foitajul din timp şi îl lăsăm la dezgheţat, aproximativ 1-2 ore
- îl tăiem apoi în bucăţi dreptunghiulare, de mărime potrivită
- trasăm cu o furculiţă un model oarecare pe fiecare bucată de foitaj, pentru decor



- ungem bucăţile de foitaj cu ou bătut şi le dăm la cuptor, la foc mic (180 grade C), aproximativ 35-40 min.



- între timp pregătim crema astfel: amestecăm într-un vas, cu ajutorul unui tel, următoarele ingrediente: ouăle, zahărul, făina şi laptele, după care aşezăm vasul pe foc.



- fierbem compoziţia aproximativ 3 min., amestecând continuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.



- crema se va lega şi va deveni precum smantâna; este momentul să stingem focul.



- după ce crema s-a răcit, adăugăm vanilia şi frişca bătută, amestecând bine; rezultă o cremă fină şi aromată.



- tăiem pe din două bucăţile de foitaj coapte şi răcite şi aşezăm cu o lingură cremă de vanilie; aşezăm apoi şi fructele, tăiate în bucăţele mici, după care mai punem puţină cremă, pentru a face priză.






- pudrăm prăjitura cu zahăr pudră şi o dăm la frigider.


Este o variantă elegantă de foitaj, care merită încercată!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu